top of page
ani4_HDR.jpg

Ania i Adam. 

Biliq.  

Małżeńśtwo, które kocha gotować i smakować. 

Jest tylko jeden mały problem: kłótnia o miejsce w kuchni. 

Kiedy Ona chce piec kolejne cudne ciasta, torty, muffinki czy bezy, zatopić się w glazurze i idealnym ganache - On chce ostrą zupę fasolową, fettuccine Alfredo z parmezanem lub po prostu zabójczą kanapkę z żeberkami w sosie BBQ. 

Dania jakie rodzą się w ich kuchni są często efektem bitwy o piekarnik, czy odpowiednią ilość miejsca na blacie. 
Ona stara się idealnie odzwierciedlić największe, klasyczne przepisy światowych mistrzów i znaleźć idealną harmonię smaków czasem dodając coś od siebie -
On tworzy jedno danie wzorując się na kilku przepisach miesza je i szuka tego, w którym się zakocha bezpowrotnie. 
Wszystko z najlepszych składników, bez żadnych kompromisów i ściemy. Naturalnie. 

Tak rodzi się miłość do jedzenia. 
I całej zabawy jaka temu towarzyszy. 

Tak powstał Blog. 
A potem domowa pracownia tortów, ciast, deserów. 

Ale tak też rodzi się wyjątkowa jakość ukryta pod marką BILIQ Deliciouse: 

Domowej Pracowni Dobrego Smaku. 

ADI_5139.jpg
bottom of page