
Ania i Adam.
Biliq.
Małżeńśtwo, które kocha gotować i smakować.
Jest tylko jeden mały problem: kłótnia o miejsce w kuchni.
Kiedy Ona chce piec kolejne cudne ciasta, torty, muffinki czy bezy, zatopić się w glazurze i idealnym ganache - On chce ostrą zupę fasolową, fettuccine Alfredo z parmezanem lub po prostu zabójczą kanapkę z żeberkami w sosie BBQ.
Dania jakie rodzą się w ich kuchni są często efektem bitwy o piekarnik, czy odpowiednią ilość miejsca na blacie.
Ona stara się idealnie odzwierciedlić największe, klasyczne przepisy światowych mistrzów i znaleźć idealną harmonię smaków czasem dodając coś od siebie -
On tworzy jedno danie wzorując się na kilku przepisach miesza je i szuka tego, w którym się zakocha bezpowrotnie.
Wszystko z najlepszych składników, bez żadnych kompromisów i ściemy. Naturalnie.
Tak rodzi się miłość do jedzenia.
I całej zabawy jaka temu towarzyszy.
Tak powstał Blog.
A potem domowa pracownia tortów, ciast, deserów.
Ale tak też rodzi się wyjątkowa jakość ukryta pod marką BILIQ Deliciouse:
Domowej Pracowni Dobrego Smaku.
